Ny dator

Var köpa dator?

Var ska man köpa sin nya dator? Själva har vi köpt datorer både på datorvaruhus och via Internet. Jag tror att man får en dator med bra kvalitet på många ställen, men jag vill rekommendera att man tar reda på hur man bär sig åt för att få support efter sitt köp.

Det är en god idé att gå runt på flera datoraffärer, prata med olika försäljare och ställa alla de frågor som man har. Ofta tycker jag försäljarna ger bra svar och information, men man får ju inte glömma att de är ute efter att sälja.

Jag tycker inte att man ska köpa en begagnad dator. Möjligen om den är i stort sett nyköpt och priset är betydligt lägre än för en helt ny dator. Men för det mesta tror jag risken är stor att man snabbt ångrar att man inte köpte en ny dator direkt.

Efter att ha gått runt och tittat på olika datoraffärer och pratat med flera försäljare, så rekommenderar jag att även undersöka utbudet på Internet. Det kan löna sig en hel del prismässigt att köpa datorn på nätet. Men de stora affärskedjorna har också ofta konkurrenskraftiga priser.

HP säljer ett brett urval av datorer på nätet.

Läs mer om att köpa datorer på nätetSenast uppdaterad 180925